Om

Vi som står bakom Tekniksnack är SM0RUX Pontus, SM7URN Patrik och SA7CDJ Janne.

SM7URN

Patrik hittar man sällan på HF men desto oftare på 2/70 D-STAR, FM och DMR. Lite småtokig snubbe (han är ju skåning *smile*) som gärna labbar med nya grejer, så väl som hjälper fellow HAM´s med allt från inställningar och programmering till kabelfix och antennuppsättningar. Anropssignalen erhöll han efter uppskrivning i Kristianstad 1991.

Han är den i Tekniksnackgänget som har varit QRV på D-STAR längst, närmare bestämt sedan slutet av 2007. När Patrik inte finns i radioschacket, kan man på sommarhalvåret finna honom påtandes ute i trädgården, eller med en Canon i högsta hugg ute i naturen vid den skånska- och blekingska kusten.

Under working hours är Patrik verksam inom kommunal verksamhet, där han träffar/utbildar arbetssökande ungdomar och unga vuxna samt arbetar med mycket annat som sker på en Arbetsmarknadsenhet.

SA7CDJ

Janne har oftare en lödkolv i handen än en mikrofon och hans hobbyrum ser mer ut som en galen uppfinnares verkstad än ett radioshack.

Han har varit radioamatör sedan 2012 och blev ganska omgående QRV på D-STAR. Sedan dess avverkat ett antal hotspots åt andra amatörer och är nu inne på version tre av sin egen, vilken antagligen aldrig blir helt färdig.

När Janne inte löder ihop något, sysslar med amatörradio eller jobbar med utbildningar och driftsättning av energiavläsningssystem sysslar han gärna med musik. Trots att han spelat instrument sedan 5-årsåldern spelar han numera mest andras musik som DJ på ortens fester, skoldiskon och fritidsgård.

SM0RUX

Pontus är gängets lataste arbetsmyra och skulle kunna kallas för Heinz, efter den berömda ketchupen – först händer inget och sedan, plötsligt, händer allt på en gång.

Pontus har varit radioamatör sedan 1986 och han har varit QRV på D-STAR sedan sensommaren 2012.

När Pontus inte håller på med amatörradio så händer det att han spenderar tid på jobbet som hotellchef, men chansen är större att han är på golfbanan (i alla fall i tanken).

Passiva medlemmar

SM7IKJ

Ronny är just nu den äldste av medlemmarna i Tekniksnacksgänget. Han har vädrat sin signal på amatörradiobanden sedan början på 80-talet och är mestadels aktiv på VHF- och UHF-banden numera. Ronny har varit aktiv på D-Star sedan februari 2013.

Har har samma ambition som SM7URN Patrik och hjälper gärna sina amatörradiovänner med saker som programmering av radioutrustning och är inte sen med att använda lödutrustningen när detta behövs och räds inte även om de är ytmonterade komponenter som skall lödas.

Han experimenterar gärna med datorer, nätverk & kommunikationsutrustning. Är utbildad inom el-/tele, satellit-/kabel-tv samt it-/datatekniker men är för tillfället arbetssökande.

Sx3xxx

Från början har vi haft ytterligare en medlem i Tekniksnacksgänget men vederbörande önskar inte längre vara omnämnd här, vilket respekteras.

Rulla till toppen