STN699 A

Tekniksnacksgänget har återigen kickat igång en StarNet-server. Testa att prenumerera på STN699 A och se om du får något QSO. StarNet funkar på samma sätt som Callsign Routing, men du och alla andra som kommunicerar via servern anger UR-call STN699 A istället för motstationens anropssignal. Är det dags att uppdatera Tekniksnack.pdf till att återigen täcka StartNet?

SSA-bulletinen på D-STAR

Idag har SM2OAE Thomas läst SSA-bulletinen på D-STAR. Med tanke på att 22 personer checkade in så finns nog ett intresse – vem tar över stafettpinnen?

Dags för en uppdatering

XLX699 kommer uppdateras torsdagen den 18 april kl 22:00. Ett kortare stopp på cirka 15 minuter är att vänta. Servern beräknas med andra ord vara i full drift igen kl 22:15.

73’s es Happy D-Star’ing de

SM0RUX Pontus

Med bakgrund av tidigare annonsering

Med bakgrund av tidigare annonsering efter bulletinuppläsare och svag respons görs nu en paus i läsandet av SSA-bulletinen från min sida på obestämd tid.

Distrikt 0, 2, 5, och 7 har under några års tid läst SSA-bulletinen via D-star.

Ett förslag är att någon i distrikt 4 och eller 6 åtar sig uppgiften. Delar man uppdraget på 3-4 st. uppläsare så underlättar det.

STORT TACK till de som tidigare läst bulletinen!

VÄLKOMMEN nya uppläsare! Följ händelseutvecklingen via Facebook.com/D-Star Sverige https://www.facebook.com/groups/221815749762/

73 dé SK2SSA / SM2OAE / Thomas thomas.thelberg@umea.se

Med anledning av dagens SSA-bulletin

Nu är https://tekniksnack.se/d-star-se/ uppdaterad efter kvällens bulletinsändning på XLX010D.

Ska det bli några fler bulletiner på D-STAR så är det dags att DU ställer dig frågan vem som ska göra jobbet. Är ditt svar ”någon annan” så kom för guds skull inte och klaga på att bulletinsändningarna på D-STAR snart kan vara ett minne blott.